Δευτέρα-Τετάρτη 9:00-13:00, 16:00-19:00, Πέμπτη 9:00-13:00, Παρασκευή 9:00-13:00, 16:00-19:00

Κλινική Στοματικής Χειρουργικής & Εμφυτευματολογίας

Δρ. Απόστολος Ν. Ηλιάδης

Ειδικός Στοματικός Χειρουργός & Εμφυτευματολόγος

Ακτινοδιαγνωστική Στόματος & Γνάθων

Ακτινοδιαγνωστική μελέτη διαφόρων νόσων της στοματογναθικής χώρας συμπεριλαμβανομένων και των διαταραχών της κροταφογναθικής διάρθρωσης/γναθοπροσωπικό πόνο.

To Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικής Στόματος παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ακτινοδιαγνωστικής της στοματογναθοπροσωπικής περιοχής και των κροταφογναθικών διαρθρώσεων.

Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις διαγνωστικές ανάγκες ιατρών και ασθενών βασιζόμενοι σε τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και πρωτόκολλα.

  • Ενδοστοματική ακτινογραφία
  • Πλήρης Σειρά Ενδοστοματικών ακτινογραφιών
  • Πανοραμική ακτινογραφία
  • Τομογραφία κωνικής δέσμης (γνάθων, ιγμορείων, κροταφογναθικών αρθρώσεων)
  • Προεγχειρητικός έλεγχος οδοντικών εμφυτευμάτων
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Η φιλοσοφία μας

Η λεπτομέρεια, η διαγνωστική ποιότητα και η ακτινοπροστασία είναι οι τρεις πυλώνες της φιλοσοφίας μας.

Η προσήλωση μας στην λεπτομέρεια σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό μας εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα στην ακτινολογική διάγνωση με τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία.


3D-CBCT (ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΝΙΚΗΣ ΔΕΣΜΗΣ)

Αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη εξωστοματική απεικονιστική μέθοδο στην ακτινολογία και παρέχει τρισδιάστατες εικόνες των δομών των γνάθων και των δοντιών, με εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Η CBCT αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό σχεδιασμό σε χειρουργικές επεμβάσεις όπου οι κλασσικές ακτινογραφίες δεν επαρκούν.

Ενδείξεις ακτινογραφικής εξέτασης:

  • Άνω και Κάτω Γνάθου και Δοντιών (π.χ. έγκλειστα δόντια, παθολογικές βλάβες δοντιών και γνάθων, κατάγματα, σκελετικές ανωμαλίες)
  • Προεγχειρητικός έλεγχος του διαθέσιμου Οστού των γνάθων (ποιότητα και διαστάσεις) για το σχεδιασμό της τοποθέτησης εμφυτευμάτων.
  • Ιγμορείων άντρων (πολύποδες, ιγμορίτιδες, ξένα σώματα, όγκοι)
  • Κροταφογναθικές αρθρώσεις (διαταραχές, αγκύλωση, διαβρώσεις, οστεόφυτα, κατάγματα).

Με την οδοντιατρική τομογραφία η περιοχή ενδιαφέροντος μπορεί να είναι από δύο-τρία δόντια μέχρι όλη την γνάθο ή/και τις δυο γνάθους ανάλογα με τις διαγνωστικές ανάγκες.


Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία


Η πανοραμική είναι μια απλή δισδιάστατη εξέταση που παράγει μια ολοκληρωμένη απεικόνιση των δοντιών και των γνάθων. Ζητείται πολύ συχνά για μία αρχική εξέταση των δοντιών και της στοματογναθικής περιοχής γιατί παρέχει μιας υψηλής ποιότητας αρχική εικόνα της κατάστασης του στόματος των ασθενών.
Ψηφιακή Ενδοστοματική Ακτινογραφία

Είναι μικρή ακτινογραφία υψηλής ευκρίνειας που μπορεί να απεικονίσει 2-3 δόντια. Πρόκειται για πολύ συχνά χρησιμοποιούμενες ακτινογραφίες με πολύ χαμηλό ποσό ακτινοβολίας. Οι ενδοστοματικές ακτινογραφίες λαμβάνονται με την παράλληλη τεχνική με τη βοήθεια ειδικών συγκρατητήρων για μεγαλύτερη απεικονιστική ακρίβεια και μικρότερη ακτινοβόληση.Πλήρης Ενδοστοματικός Έλεγχος

Συχνά απαιτείται η ακτινολογική εξέταση όλων των δοντιών των 2 γνάθων με ενδοστοματικές ακτινογραφίες για τον λεπτομερή έλεγχο των δοντιών και του οστού (πλήρης σειρά 18-20 ενδοστοματικών ακτινογραφιών).

Η ακτινοπροστασία είναι πρωταρχικό μέλημα μας

Τα ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα μας είναι ότι πιο καινούριο υπάρχει τεχνολογικά και χρησιμοποιούν την ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία. Κανόνας μας επίσης να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη μολύβδινη ποδιά για περισσότερη ακτινοπροστασία.

H προσοχή στη λεπτομέρεια τοποθέτησης του ασθενή και οι ακτινογραφίες ελέγχονται αυστηρά και ολοκληρώνονται μόνο όταν ικανοποιούν τα υψηλότερα κριτήρια διαγνωστικής ποιότητας από τον ακτινολόγο στόματος.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Συχνά η θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη διαγνωστική εξέταση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Απλά επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού. Θα σας κατευθύνει καταλλήλως και θα σας δοθούν απαντήσεις στους διαγνωστικούς σας προβληματισμούς.

Η εξειδικευμένη γνώση και υψηλή κατάρτιση του Δρ. Απόστολου Ηλιάδη κάνει την κλινική Oral Care Clinic το μοναδικό εξειδικευμένο ακτινολογικό εργαστήριο στην Κύπρο στην ακτινοδιαγνωστική του στόματος και των γνάθων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

64 Βασιλέως Κωνσταντίνου Α',

Petrakis Royal Business Center,

2ος 'Οροφος, Γραφείο 201,

3076 Λεμεσός, Κύπρος

eliadesapostolos@gmail.com

Τηλ: 25256600

Φαξ: 25256602

www.oralcareclinic.com.cy

Χάρτης