Δευτέρα-Τετάρτη 9:00-13:00, 16:00-19:00, Πέμπτη 9:00-13:00, Παρασκευή 9:00-13:00, 16:00-19:00

Κλινική Στοματικής Χειρουργικής & Εμφυτευματολογίας

Δρ. Απόστολος Ν. Ηλιάδης

Ειδικός Στοματικός Χειρουργός & Εμφυτευματολόγος

Τεχνικές Κατευθυνόμενης Οστικής και Ιστικής Αναγέννησης

Η Οστική αναγέννηση είναι μια επέμβαση κατά την οποία χρησιμοποιείται οστό, είτε από τον ίδιο ασθενή είτε άλλομόσχευμα είτε ζωικής ή τεχνητής προέλευσης (συνθετικό), για να αποκαταστήσει την απώλεια οστού που έχει προκληθεί για διάφορους λόγους. Ιστική Αναγέννηση απο την άλλη είναι η επέμβαση που στοχεύει στην ανάπλαση ή επιδιόρθωση ιστικών ελλειμάτων μαλακών μορίων στη στοματική κοιλότητα. Η Κατευθυνόμενη Οστική Αναγέννηση είναι μια τεχνική συμπληρωματική των οστικών μοσχευμάτων κατά την οποία χρησιμοποιείται μια ειδική βιοσυμβατή μεμβράνη για να κατευθύνει και να διεγείρει τον επανασχηματισμό του κατεστραμμένου οστού.

Οι θεραπείες χρησιμοποιούνται στις κάτωθι περιπτώσεις :

  • Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα δόντια που έχουν χαθεί απο περιοδοντίτιδα, τερηδόνα, τραυματισμό, ή άλλη αιτία μπορούν να αντικατασταθούν με οδοντικά εμφυτεύματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ικανοποιητικό οστικό υπόβαθρο για την στήριξη και καλή πρόγνωση τους. Τα οστικά μοσχεύματα χρησιμεύουν για να δημιουργηθεί το απαιτούμενο πλάτος και ύψος οστού για την ασφαλή τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Επιπρόσθετα μπορεί να παραστεί ανάγκη για χρήση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προσφέρουν γρηγορότερη επούλωση.
  • Θεραπεία Περιοδοντίτιδας. Για επαναδιόρθωση του οστού που έχει χαθεί γύρω από τα δόντια ώστε να αποκατασταθεί η στήριξη τους και να αποφευχθεί η απώλεια δοντιών.
  • Αισθητική βελτίωση προσώπου είτε με αυξητικούς παράγοντες είτε με σκευάσματα υαλουρονικού οξέος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

64 Βασιλέως Κωνσταντίνου Α',

Petrakis Royal Business Center,

2ος 'Οροφος, Γραφείο 201,

3076 Λεμεσός, Κύπρος

eliadesapostolos@gmail.com

Τηλ: 25256600

Φαξ: 25256602

www.oralcareclinic.com.cy

Χάρτης